Dinah Hagedoorn, Kievit 5, 9685 CD  Blauwestad, 06 189 27 098

Reacties uit eigen praktijk

‘Ik hoef niet meer geopereerd te worden. (...) Ik denk dat dit helemaal het resultaat van de regressie is. Jammer dat je dat dan niet kunt zeggen in het ziekenhuis.’

‘In de drie sessies die ik met je heb meegemaakt, heb ik je betrokkenheid gevoeld in de warme aandacht, het luisteren en stimuleren. Al na één sessie wist je m’n vertrouwen te winnen. Ik voelde je professionaliteit in hoe je doorging, doorvroeg, diepgaand geduldig zonder moe te worden. Je wist wat je deed en waar je naar toe wilde. Wat voor mij belangrijk was (is) dat je ruimte en tijd geeft aan de momenten van pijn en verdriet. (...) Gelukkig kan ik nu zeggen dat het goed met me gaat. Dankzij jouw werk, aandacht, enz. heb ik belangrijke inzichten gekregen. En... ik kom zeker terug als ik weer een steun in de rug nodig heb.’

‘Ik heb geen nachtmerries meer.’ 'De nazorg is geweldig, deze krijg je lang niet overal. Een echte aanrader.'

‘(...) zei gisteren nog dat het hem opvalt dat ik mezelf veel meer laat zien. En er wordt opeens veel naar me gezwaaid valt me op. Ach en zo is er wel veel meer, maar het valt me niet meer op omdat ik zo snel ben vergeten wat me eerst in de weg zat. Zo mooi werkt dat. Dan is het uit je geheugen omdat het opgelost is.'

‘Eigenlijk voel ik direct verschil. Ik kan zijn acties anders bekijken. Het komt ineens niet meer intimiderend over, maar zielig.’

‘Ik heb het gevoel, dat ik nu bij een stuk vertrouwen ben uitgekomen die er voorheen niet was. Ik ben rustiger in gesprekken; durf meer. Zelfs het aanspreken van mensen die in mijn ogen alles kunnen, durven. De eerste zaadjes zijn gelegd. Dank je voor jouw hulp en eigen inbreng.

‘Er kwamen een week lang veel emoties los, maar ik merk nu wel dat ik veel heb opgeruimd.’

‘...alsof het uit me gezongen werd. Mijn man zegt dat ik sindsdien spontaner ben en rustiger. Ik kan ook meer lachen. Er is geen woede meer naar mijn ouders toe. Niet in een keer, maar heel geleidelijk gaat het beter met me.’

‘Drie kernwoorden vind ik: betrokkenheid, vakvrouw-schap en compassie.‘

‘Dag mijn nieuwe mama.’ (zegt een meisje van 3 tegen haar moeder)

‘Lange tijd zat het gevoel van niet goed genoeg zijn me behoorlijk in de weg, hierdoor had ik erg veel moeite om in mijn kracht te gaan staan. Voordat ik een dergelijke gedachte kan loslaten, wil ik weten waar deze vandaan komt en ik kon het maar niet plaatsen. Totdat ik bij Dinah kwam en we een sessie gingen doen, hierin kwam naar voren dat ik in een vorig leven geslagen maar vooral ook geestelijk mishandeld ben. Dit vorige leven hebben we samen geheeld en daardoor heb ik dit los kunnen laten. Ook zijn we aan de slag gegaan met het trauma dat in mij opgeslagen lag van dit leven. Door deze verhaallijnen uit te werken en te doorleven, heeft er heling plaats gevonden. Hierdoor is mijn kijk op mannen veranderd, ben ik uit de slachtofferrol gestapt en ben ik meer in mijn kracht gaan staan. Door haar rustige, invoelende aanwezigheid lukte het mij om bij delen in mijzelf te komen waar ik normaal niet bij kan. Ik zou het iedereen aanraden een sessie (of meerdere) bij haar te ondergaan.’