Dinah Hagedoorn, Kievit 5, 9685 CD Blauwestad, 06 189 27 098
‘Wanneer ik anderen liefdevol troost, troost ik ook (nog) mezelf.’
Ja, ik durf me kwetsbaar op te stellen! Daarom vind ik mezelf een invoelende therapeut die anderen kan inspireren om de eigen problemen aan te pakken. Het is elke keer weer bijzonder om met mijn cliënten mee te mogen reizen in hun belevingen en ze vooruit te helpen.
Dit jaar staat ook in het teken van mijn debuutroman ‘Tango op de maan’. Het is voor mij een meisjesdroom die uitkomt: hoe kunnen we de wereld beter maken zodat je je er geborgen in kunt voelen en aangemoedigd wordt om altijd je hart en je diepste overtuigingen te volgen. Dit gegeven is verpakt in een meeslepend en romantisch verhaal dat zich afspeelt op een fictieve, vredelievende planeet. Natuurlijk is er een spannend reïncarnatiethema in verwerkt.
Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het is om te moeten leven met een onzekere belevingswereld. Was ik als kind voor de buitenwereld misschien een vrolijke meid, thuis was ik opstandig. Met de positiviteit en radeloosheid van een Don Quichotte bleef ik strijden tegen windmolens. Maar al te vaak trok ik mij terug in mijn eigen ‘veilige’ wereldje. Ik had het nodig, want de echte wereld voelde lang niet altijd veilig… En hoe jammer was het dat ik daarover niet durfde te praten. Ik ging zelfs geloven dat niemand mij zou begrijpen als ze wisten wat er echt in mij omging.
Desondanks overtuigde ik me ervan dat het ooit goed zou komen. Wat ik pas veel later ontdekte en voor mij een geweldige eyopener was, was dat ik na de geboorte drie maanden in het ziekenhuis had doorgebracht. Weg van moeder en van mijn tweelingbroertje die mij 9 maanden had vergezeld.
Steeds beter begon ik te begrijpen hoe de vroegere omstandigheden hadden bijgedragen aan mijn ontwikkeling. In plaats van op mijn moeders borst lag ik alleen in een ziekenhuisbedje. Hoe noodzakelijk die opname ook was om mijn leven te redden, ik begreep er natuurlijk niets van. Herinneringen uit die heftige periode zijn er niet, een indringende onderstroom van gevoelens des te meer. Mijn ouders hadden ook geen idee welke gevolgen deze ‘scheiding’ voor de ouder-kind-binding kon betekenen.
Op latere leeftijd begon ik steeds beter het verband te zien tussen een moeizame hechting en een onzeker zelfbeeld. Dit fenomeen hoort bij ontwikkelingstrauma (vroegkinderlijk trauma), dat in vele varianten en verschijningsvormen voorkomt. De grondslag is altijd dezelfde: het ontbreekt een kind aan voldoende geborgenheid in de vroegste kinderjaren. Het is ieders geboorterecht om zich juist in deze cruciale periode van het opgroeien veilig te voelen.
Dankbaar ben ik zeker, want het zijn mijn eigen onzekere omstandigheden geweest die mij deden besluiten de opleiding tot regressie- en reïncarnatietherapeut te gaan volgen. En daarmee heb ik niet alleen mezelf geholpen maar het stelt me ook in staat anderen te helpen.
TANGO OP DE MAAN is een meeslepend verhaal over liefde, mededogen en een betere wereld, verpakt in een romantisch en avontuurlijk verhaal. Een recensie en meer lees je onder Publicaties. 316 Pagina’s.
Mijn studie tot traumatherapeut: In 2012 studeerde ik af bij het TASSO Instituut o.l.v. Hans ten Dam tot master in Transpersoonlijke psychotherapie, beter bekend als Regressie- en Reïncarnatietherapie. Het is traumatherapie in de meest brede zin van het woord. Via de NVRT volg ik regelmatig bijscholingen en intervisiebijeenkomsten. Klik hier voor mijn diploma’s en certificaten.
Ik begon mijn praktijk in Stadskanaal, waar ik ook nog een vaste baan had bij Theater Geert Teis. Later verhuisde ik samen met mijn partner naar Blauwestad waar we op een mooi plekje aan het water wonen. Hij en ik hebben één dochter en twee kleinkinderen.
Lezing: op 4 september gaf ik mijn eerste lezing over het thema ontwikkelingstrauma. Komend jaar organiseer ik weer een avond op donderdag 16 januari. Als je geïnteresseerd bent in dit thema, stuur mij een mailtje: dinahhagedoorn@msn.com
‘Wanneer ik anderen liefdevol troost, troost ik ook (nog) mezelf.’
Ja, ik durf me kwetsbaar op te stellen. Daarom vind ik mezelf een invoelende therapeut die met veel inzicht anderen kan inspireren om de eigen problemen aan te pakken. Het is elke keer weer bijzonder om met mijn cliënten mee te mogen reizen in hun belevingen en ze vooruit te helpen.
Dit jaar staat ook in het teken van mijn debuutroman Tango op de maan. Het is voor mij een meisjesdroom die uitkomt: hoe kunnen we de wereld beter maken zodat je je er als (jong) mens geborgen in kunt voelen en aangemoedigd wordt om altijd je hart en je diepste overtuigingen te volgen? Dit gegeven is verpakt in een meeslepend en romantisch verhaal dat zich afspeelt op een fictieve, vredelievende planeet. Natuurlijk zit er een spannend reïncarnatiethema in verwerkt.
Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het is om te moeten leven met een onzekere belevingswereld waarvan je niet begrijpt hoe die is ontstaan. Was ik voor de buitenwereld misschien een vrolijke meid, thuis was ik opstandig. Met de positiviteit en radeloosheid van een Don Quichotte bleef ik strijden tegen windmolens. Maar al te vaak trok ik mij terug in mijn eigen ‘veilige’ wereldje. Ik had het nodig, want de echte wereld voelde lang niet altijd veilig… En hoe jammer was het dat ik daarover niet durfde te praten. Ik ging zelfs geloven dat niemand mij zou begrijpen als ze wisten wat er echt in mij omging.
Desondanks overtuigde ik me ervan dat het ooit goed zou komen. Wat ik pas veel later ontdekte en voor mij een geweldige eyopener was, was dat ik na de geboorte drie maanden in het ziekenhuis had doorgebracht. Gescheiden van moeder en van mijn tweelingbroertje.
Steeds beter begon ik te begrijpen hoe de vroegere omstandigheden hadden bijgedragen aan mijn ontwikkeling. In plaats van op mijn moeders borst, lag ik alleen in een ziekenhuisbedje. Hoe noodzakelijk die opname ook was om mijn leven te redden, ik begreep er toen natuurlijk niets van. Herinneringen uit die heftige periode zijn er niet, een onderstroom van indringende gevoelens des te meer. Mijn ouders hadden ook geen idee welke gevolgen deze ‘scheiding’ voor de ouder-kind-binding kon betekenen.
Op latere leeftijd begon ik steeds beter het verband te zien tussen een moeizame hechting en een onzeker zelfbeeld. Dit fenomeen hoort bij ontwikkelingstrauma (vroegkinderlijk trauma), dat in vele varianten en verschijningsvormen voorkomt. De grondslag is altijd dezelfde: het ontbreekt een kind aan voldoende geborgenheid in de vroegste kinderjaren. Het is ieders geboorterecht om zich juist in deze belangrijkste periode van het opgroeien veilig te voelen.
Dankbaar ben ik zeker, want het zijn mijn eigen onzekere omstandigheden geweest die mij deden besluiten de opleiding tot regressie- en reïncarnatietherapeut te gaan volgen. En daarmee heb ik niet alleen mezelf geholpen maar kan ik ook andere mensen helpen.
TANGO OP DE MAAN is een meeslepend verhaal over liefde, mededogen en een betere wereld, verpakt in een romantisch en avontuurlijk verhaal. Een recensie en meer lees je onder Publicaties. Het boek telt 316 pagina’s.
Mijn studie tot traumatherapeut: In 2012 studeerde ik af bij het TASSO Instituut o.l.v. Hans ten Dam tot master in Transpersoonlijke psychotherapie, beter bekend als Regressie- en Reïncarnatietherapie (traumatherapie). Het is traumatherapie in de meest brede zin van het woord.
Regelmatig volg ik bijscholingen en intervisiebijeenkomsten via de NVRT (Ned. Ver. van Regressie- en Reïncarnatietherapeuten). Klik hier voor mijn diploma’s en certificaten.
Ik begon mijn praktijk in Stadskanaal naast een vaste baan die ik toen nog had bij Theater Geert Teis. Als publiciteitsmedewerker was ik gastvrouw voor artiesten en organiseerde ik schooltheatervoorstellingen. Later verhuisde ik samen met mijn partner naar Blauwestad waar we op een mooi plekje aan het water wonen. Samen hebben we één dochter en twee kleinkinderen.
Op 4 september jl. gaf ik thuis mijn eerste lezing over het thema Ontwikkelingstrauma. Komend jaar organiseer ik op donderdag 16 januari een nieuwe lezing. Gratis en geheel vrijblijvend bij te wonen als je mij een mailtje stuurt: dinahhagedoorn@msn.com