Dinah Hagedoorn, Kievit 5, 9685 CD  Blauwestad, 06 189 27 098

Publicaties

 

 

Voorwoord auteur: ‘Tango op de maan’ is een meeslepende roman over liefde, mededogen en een betere wereld

Imagine all the people. Sharing all the world. You may say I’m a dreamer. But I’m not the only one. I hope someday you’ll join us. And the world will live as one.

Het klinkt in deze roerige tijden bijna utopisch, maar stel je toch eens voor dat wij met elkaar wereldvrede kunnen bereiken: de wereld die John Lennon bezingt in zijn beroemde song ‘Imagine’. Een wereld die vrij is van grenzen, krankzinnige oorlogen en omstreden verschillen tussen godsdiensten. Een wereld waarin de zucht naar kapitaal en materieel eigendom niet meer leidend is en de grote verschillen tussen arm en rijk zijn opgeheven. Dan krijg je misschien een wereld zoals ik die in mijn verhaal beschrijf. 

Diep vanbinnen geloof ik dat, wanneer we de juiste bouwstenen neerleggen en al onze positieve ervaringen aan onze kinderen doorgeven, er na enkele generaties een kantelpunt zal komen naar een beter en rechtvaardiger voortbestaan van de mensheid.  

Een belangrijke bouwsteen ligt in de verandering van mentaliteit die aan nieuw gedrag voorafgaat en waarbinnen wij de ander als gelijkwaardig beschouwen. Een andere bouwsteen ligt in het herstel van onze eigen dwalingen. Steeds meer mensen ontdekken dat oude en vaak vergeten trauma’s hun spoor doortrekken in het huidige leven. Dit maakt dat we vastzitten in de duisternis van ons verleden, in die van onze ouders en onze grootouders. In deze duisternis liggen sleutels verborgen waarmee we deuren naar een hoopgevende en gelukkige toekomst kunnen openen. 

Met de intentie de lezer vooral zelf te laten nadenken over waar het naartoe moet met onze Aarde, probeer ik in dit avontuurlijke verhaal dichtbij de kern te komen van wat wij kunnen leren in relatie tot onszelf, elkaar en de natuur. Iets dat van blijvende waarde is.

Bovenal toont ‘Tango op de maan’ ons dat liefde alles kan overwinnen.

Dinah M. Hagedoorn-Meijer. ‘Tango’ wordt uitgegeven door Paris Books.  

Binnenkort volgt meer informatie over presentatie, verkoopprijs en verschijningsdatum. 

 

NIEMAND ZIET MIJN TRANEN

Enkele vroege jeugdherinneringen heb ik onder een therapeutisch vergrootglas gelegd in de semi-biografie: ‘Niemand ziet mijn tranen’ (onder mijn pseudoniem Dinah M. Meijer). Bij mij nu te koop voor slechts € 12,50 (oorspronkelijke prijs: € 19,50). 

ONTWIKKELINGSTRAUMA

Mijn volgende publicatie is gericht op het thema Ontwikkelingstrauma. Dit boek wordt een “remake” van ‘Niemand ziet mijn tranen’, nu met nieuwe verhalen van cliënten, actuele en wetenschappelijk onderbouwde aanvullingen over het ontstaan van Ontwikkelingstrauma, de gevolgen daarvan op latere leeftijd, en het verbeteren van de actuele omstandigheden. Maar liefst 60% van alle mensen heeft in enigermate last van problemen die verband houden met Ontwikkelingstrauma. 

LEZING

Over het thema Ontwikkelingstrauma ben ik begonnen met het opzetten van een programma voor een lezing die ik binnen afzienbare tijd hoop te kunnen aanbieden. 

7C9AB9E6-ED2E-4B9D-9D68-5DBCDAF5F9B6

TANGO OP DE MAAN

Een meeslepende roman over liefde, mededogen en een betere wereld. 

Dit jaar staat in het teken van mijn debuutroman ‘Tango op de maan’ die tussen juni en augustus verschijnt. Het is voor mij een droom die uitkomt, omdat het verhaal precies weergeeft wat mij innerlijk altijd heeft bewogen: hoe kunnen we de wereld beter maken zodat je je er als mens gelukkig in kunt voelen? 

Dit gegeven heb ik verpakt in een avontuurlijk en romantisch verhaal dat zich afspeelt in een vredige wereld op een andere planeet in het melkwegstelsel.  

Het thema reïncarnatie speelt in dit verhaal een toegankelijke en verhelderende rol, zonder dat dit de boventoon voert. 

‘Tango op de maan’ is vooral een toegankelijk, boeiend en inspirerend verhaal om je heerlijk in onder te dompelen. 




 

Samenvatting: 

Een vreemd voorgevoel, een levensechte droom en een vermeende crash. Deze ingrediënten vormen de opmaat voor een nooit gedachte ontmoeting … Arnold en Julia ontwaken op een planeet waar alles in dienst lijkt te staan van veiligheid en het nobele streven dat mensen alleen kunnen worden wie ze écht zijn als ze zich verbinden met zichzelf en met de ander.

Is het op deze planeet echter wel zo veilig als hen wordt voorgespiegeld en krijgen de Nederlanders antwoord op hun vele vragen? En vindt Julia ook antwoord op haar vragen over een ingrijpende familiegebeurtenis waarvoor ze bereid is een herinnering uit een ver verleden te volgen? Ga mee op de onwaarschijnlijk tocht van Julia en Arnold!