Dinah Hagedoorn, Kievit 5, 9685 CD  Blauwestad, 06 189 27 098

Rouw- en verlies

Rouw is een thema waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. De dood en afscheid nemen zijn inherent aan onze geboorte. Vaak gebeurt het al in onze jeugd, wanneer bijvoorbeeld een huisdier doodgaat of een vriendje sterft als gevolg van ernstige ziekte of ongeluk. Mogelijk heb je al op jeugdige leeftijd een dierbaar familielid moeten missen.
Het verwerken van de pijnlijke leegte die achterblijft heeft veel tijd en zorg nodig. Misschien is jou geleerd dat je flink moet zijn en dat je moet stoppen met huilen.
Goed bedoeld misschien, maar op die manier heb je dus niet alle ruimte om aan je verdriet toe te komen. Dan verhardt ook een stukje van jouw gevoel. Rouw doet ertoe!

Het verlies van een dierbare hakt er in. Vooral als het onverwachts gebeurt, en je geen afscheid hebt kunnen nemen. Je was er niet op voorbereid en je had nog zoveel willen zeggen, vertellen, vragen en misschien samen willen doen. En je beseft dat zo’n moment nooit meer komt. 
Als iemand in de bloei van zijn leven doodgaat is dat bijna niet te verdragen. Je blijft worstelen met allerlei gevoelens en het grote gemis. Het is loodzwaar om het verlies een plekje te geven, er lijkt maar geen einde aan te komen. 
Tranen zijn er om gehuild te worden, en er komt een moment dat je echt bent uitgehuild, al zal de pijn nooit helemaal verdwijnen. Je kunt er wel mee leren omgaan.

Regressietherapie kan enorm helpen bij rouw. Als gids en ervaringsdeskundige help ik je om op een waardige, mooie manier afscheid te nemen van een dierbare. Ook als het van heel ver terug is.  Op zielsniveau krijg je alle ruimte om het afscheid iets van de glans te geven zoals je dat achteraf ’t liefste had willen doen. Dit contact, die je heel dichtbij de overledene brengt, is een wonderlijke, helende gewaarwording. 

Je mag huilen en al je opgekropte frustratie uiten. Je krijgt eveneens de ruimte om mooie momenten te herbeleven en te koesteren. Je hoeft het allemaal niet met mij te delen, maar het mag zoals jij het ‘t liefste wilt. We beëindigen de ceremonie altijd op een positieve manier. 

Als je een afspraak voor een rouwsessie maakt vraag ik je een grote, voor jou aansprekende foto van de gestorvene mee te nemen. We beginnen met een inleidend gesprek, gevolgd door een kortdurende (stoel)regressie en een ceremonie met kaarsen en rozen (zorg ik voor).