Dinah Hagedoorn, Kievit 5, 9685 CD  Blauwestad, 06 189 27 098

Rouw- en verlies

Rouw en verlies zijn thema’s waar we ons hele leven doorlopend mee te maken krijgen. Klein of groot verdriet, alle mensen krijgen in het leven genoeg op hun bordje om te rouwen over wat verloren is gegaan. 

Leven en afscheid nemen, binden en loslaten zijn inherent aan het leven. Vaak gebeurt het al in onze jeugd wanneer een huisdier doodgaat of een vriendje sterft als gevolg van een ongeluk of ziekte. Mogelijk heb je al op jeugdige leeftijd een familielid moeten missen. Ook rouwen we als aan hoopvolle verwachtingen opeens een einde komt. Denk aan liefdesverdriet, de verhuizing van een dierbare, het krijgen van een miskraam, het verlies van een levensvervullende baan of de partner die met dementie langzaam een vreemde voor je wordt. Misschien is jou in je jonge jaren verteld dat je flink moet zijn en dat je moet stoppen met huilen. Goed bedoeld misschien, maar op die manier krijg je dus niet alle ruimte om aan je verdriet toe te komen. Dan verhardt ook een stukje van jouw gevoel. Rouw doet ertoe!

Als iemand in de bloei van zijn leven plotseling uit jouw leven verdwijnt, is dat bijna niet te verdragen. Je blijft worstelen met allerlei gevoelens en het grote gemis. Het is loodzwaar om het verlies een plekje te geven, en er lijkt maar geen einde aan te komen. Je was er totaal niet op voorbereid en je had nog zoveel willen zeggen, vertellen, vragen en misschien samen willen doen. En je beseft dat zo’n moment nooit meer komt. 

Een regressiesessie kan enorm helpen bij rouw en verlies. Als gids wil ik je helpen om op een waardige, mooie manier afscheid te nemen van een dierbare die er niet meer is, ook als het verlies heel ver terug ligt. Op zielsniveau krijg je alle ruimte om het afscheid iets van de glans te geven zoals je dat ’t liefst had willen doen. Dit contact brengt je heel dichtbij de overledene. Het is een wonderlijke, maar helende gewaarwording. Je mag in de sessie huilen, misschien zelfs boos worden, en al je opgekropte frustratie uiten. 

Ook krijg je alle ruimte om mooie momenten te herbeleven en te koesteren. 

 

Speciale rouwceremonie voor één tot twee personen:  

Ik organiseer ook speciale rouwceremonies. Wil je hiervoor een afspraak maken, neem dan een voor jou/jullie aansprekende foto van de overledene mee. We beginnen met een inleidend kennismakingsgesprek, gevolgd door een kortdurende (stoel)regressie en een ceremonie met kaarsen en rozen (zorg ik voor).