Dinah Hagedoorn, Kievit 5, 9685 CD  Blauwestad, 06 189 27 098

Rouw- en verlies

Rouw is een thema waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Dood en afscheid nemen zijn inherent aan onze geboorte. Vaak gebeurt het al in onze jeugd wanneer bijvoorbeeld een huisdier doodgaat of een vriendje sterft als gevolg van ernstige ziekte of ongeluk. Mogelijk heb je al op jeugdige leeftijd een dierbaar familielid moeten missen.
Het verwerken van de pijnlijke leegte die achterblijft heeft veel tijd en zorg nodig. Misschien is jou geleerd dat je flink moet zijn en dat je moet stoppen met huilen.
Goed bedoeld misschien, maar op die manier krijg je dus niet alle ruimte om aan je verdriet toe te komen. Dan verhardt ook een stukje van jouw gevoel. Rouw doet ertoe!

Het verlies van een dierbare hakt er in. Vooral als het verlies onverwachts is en je geen afscheid hebt kunnen nemen. Je was er niet op voorbereid en je had nog zoveel willen zeggen, vertellen, vragen en misschien samen willen doen. En je beseft dat zo’n moment nooit meer komt. 
Als iemand in de bloei van zijn leven doodgaat is dat bijna niet te verdragen. Je blijft worstelen met allerlei gevoelens en het grote gemis. Het is loodzwaar om het verlies een plekje te geven, er lijkt maar geen einde aan te komen. 
Tranen zijn er om gehuild te worden, en er komt een moment dat je echt bent uitgehuild, al zal de pijn natuurlijk nooit helemaal verdwijnen. 

Een regressiesessie kan enorm helpen bij rouw. Als gids en (ervarings)deskundige help ik je om op een waardige, mooie manier afscheid te nemen van een dierbare, ook als het verlies heel ver terug ligt. Op zielsniveau krijg je alle ruimte om het afscheid iets van de glans te geven zoals je dat ’t liefst had willen doen. Dit contact, dat je heel dichtbij de overledene brengt, is een wonderlijke, maar helende gewaarwording. Je mag huilen en al je opgekropte frustratie uiten. En ook krijg je de ruimte om mooie momenten te herbeleven en te koesteren. 


Speciale rouwceremonie voor één tot twee personen:  

Ik organiseer ook speciale rouwceremonies. Wil je hiervoor een afspraak maken, neem dan een voor jou/jullie aansprekende foto van de overledene mee. We beginnen met een inleidend kennismakingsgesprek, gevolgd door een kortdurende (stoel)regressie en een ceremonie met kaarsen en rozen (zorg ik voor).