Meer over mij

 
Waarom ik voor dit prachtige beroep koos
In 2009 besloot ik de 3-jarige HBO-opleiding Transpersoonlijke Regressietherapie onder leiding van Hans ten Dam bij Tasso in Utrecht te gaan volgen, nadat ik zelf bij een therapeut enkele sessies had gedaan naar episodes in mijn kinderjaren. Voornamelijk wilde ik met die sessies mijn gezonde nieuwsgierigheid bevredigen, want ik hield mezelf voor dat ik geen noemenswaardige problemen had. Ze vormden de basis voor misschien wel de grootste omslag in mijn leven. 
Gedurende de opleiding - en de vele sessies die ik zelf heb ondergaan - werd ik me steeds meer bewust van de grote werkingskracht van deze therapie. Ik kreeg daarmee niet alleen grip op mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, maar kon vooral gebeurtenissen in mijn jeugd begrijpelijk maken die ik destijds en zelfs als volwassene nooit had begrepen. Zowel mentaal als spiritueel ben ik erg gegroeid en mijn gedrevenheid om andere mensen vooruit te helpen is groot. 
NB: Regressietherapie is transpersoonlijk. Dat wil zeggen dat de therapie voorbij gaat aan de grenzen van de eigen persoonlijkheid. Naast vorige levens kan men ook dingen ervaren die niet uit de eigen persoonlijkheid komen of die de eigen persoonlijkheid te boven gaan. Zoals geestelijke ervaringen, telepathische ervaringen,mystieke ervaringen en obsessieve ervaringen..

Manuscript “Niemand ziet mijn tranen” - Dinah M. Meijer (meisjesnaam)
Mijn manuscript dat handelt over mijn persoonlijke herstelproces is uit! 
‘Niemand ziet mijn tranen’ biedt een openhartige inkijk in mijn leven dat een moeizame start kende in de couveuse. Aan de hand van 7 inspirerende jeugdverhalen met verrassende en diepe inzichten, wil ik mensen helpen te helen en hoop te bieden of alleen maar een mooie spiegel voorhouden hoe je met een andere blik naar jezelf kunt kijken. 
Het boek is te bestellen bij Boekscout en Bol.com en te koop bij The 
Read Shop in Stadskanaal. 

Waarom als cliënt voor mij kiezen?
Een wildvreemde je grootste verdriet of twijfel toevertrouwen doe je niet zomaar. Vaak is een hulpbehoefte omringd met schaamte en is de stap om daadwerkelijk hulp te zoeken groot. Of we denken dat we niet het recht hebben om te klagen aangezien we gezegend zijn in een moderne en rijke maatschappij geboren te zijn en anderen er veel slechter aan toe zijn. Dat ontzegt niemand het recht om met zichzelf aan de slag te gaan, wat anderen er ook van zullen zeggen. 
Hier ligt een belangrijke uitdaging voor mij: met de juiste houding, veel begrip, inzicht, kennis en empathie jouw vertrouwen “verdienen” zodat je je naar mij toe open durft te stellen. Ook dat werkt op zich al louterend. Ik kan heel goed luisteren en invoelen. Als een soort ervaringsdeskundige en inmiddels 5 jaar praktiserend, kijk ik nergens meer raar van op. 

Tijdens het intakegesprek probeer ik een goed beeld te krijgen van jouw klacht(en) en mogelijk aanverwante problemen waar je zelf misschien niet eens zo bewust van bent, of het verband mist. Dit stelt mij in staat zelfs tijdens de sessie kleine uitstapjes te doen zonder dat ik het hoofddoel uit het oog verlies. Geen losse eindjes is mijn motto. Samen op zoek naar antwoorden van de problemen die (soms) diep in je onderbewustzijn verscholen zitten. Zo’n ontdekkingsreis is spannend, verhelderend en bevrijdend, maar nooit te spannend om er tegen op te zien. Er is altijd ruimte voor een lach en een tussentijds inzicht dat besproken wordt. Zelfs een toiletbezoek kan prima tussendoor. Je pakt de draad meteen weer op. 

Ik neem de tijd voor jou en ik kijk niet op een uurtje meer. Daarom vraag ik altijd minimaal 4 uur uit te trekken voor een afspraak. 
Elke sessie is ook voor mij een intense ervaring. Om die reden wil ik nooit meer dan één afspraak per dag. Na de sessie vindt de evaluatie plaats en ga je met een gerust hart, ontspannen naar huis.
Met één sessie leg je al een stevige basis
Meestal vind je in een eerste sessie een stevige basis om zelf verder te kunnen. En anders kom je gewoon nog een keer terug. Dat kan altijd, want een mens is nooit klaar met opruimen! 
Wil je eerst een kennismakingsgesprek of een counseling afspreken zonder regressie? Dat kan ook. Ik reserveer altijd voldoende tijd om beide te combineren, mocht je bij nader inzien toch anders beslissen. 
Bel me gerust als je vragen hebt of wanneer dingen nog onduidelijk zijn: 06 189 27 098. 

Mijn accenten:  √ Grondig  √ Doortastend  √ Integer  √ Empathisch 

Nieuw in mijn praktijk: Rouwverwerking-ceremonie


Bijscholing
Regelmatig volg ik bijscholingslessen/workshops om mijn vaardigheden en kennis verder uit te breiden. Tot dusver zijn dat:

Werken voor kinderen (Tasso)
Werken met kinderen (Tasso)
Werken met kinderen (SRN) 
Rouw- en verliesverwerking (Tasso)
Familieopstellingen (Tasso)
Werken met incestslachtoffers (Tasso)
Ontwikkel je mediamieke gaven (Zwanenhof)
Zielstherapie (Tasso)
Auto-immuunziekten (Tasso)
Hypnotherapie (erkend diploma Civas) 


Afstudeerfoto derdejaars Tasso 2012 

http://www.tasso.nlBij_welke_klachten.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1